Junts situa la llista al Parlament Europeu com un antídot contra la «rendició»

La candidatura liderada per Toni Comín apel·la al "coratge" en la presentació des d'Estrasburg, celebrada només un dia abans que arrenqui la campanya catalana

Comín i Puigdemont, aquest dimecres a Estrasburg.
Comín i Puigdemont, aquest dimecres a Estrasburg. | Junts
24 d'abril del 2024
Actualitzat a la 13:33h

La seu del Parlament Europeu a Estrasburg ha estat aquest dimecres l'escenari del primer acte públic de la candidatura de Junts a les eleccions europees del juny vinent. Liderada per Toni Comín, Neus Torbisco-Casals i Aleix Sarri, que també serà el director de la campanya, la llista s'ha presentat com un antídot contra la "rendició" que suposa no afegir "coratge" al "realisme", un missatge dirigit a la confrontació estratègica que es manté amb ERC en el flanc independentista. "El realisme sense coratge, com hem vist massa vegades, porta a la rendició. Nosaltres hem mantingut el difícil equilibri entre realisme i coratge", ha remarcat Comín, que aspira a repetir com a eurodiputat.

"Plantegem una batalla des d'Europa que no és en contra de ningú, sinó a favor dels drets humans", ha indicat Torbisco-Casals, que dilluns va ser validada com a número dos per part de Junts. En l'atenció als mitjans des d'Estrasburg també hi ha participat Carles Puigdemont, candidat de Junts a la presidència de la Generalitat, que s'ha desplaçat des de la Catalunya Nord, on està instal·lat des que va arrencar la precampanya del 12-M. "Hem sortit de les zones de confort. S'ha de posar el talent al servei de la defensa dels drets fonamentals", ha resumit Puigdemont, en referència al paper de Torbisco-Casals davant d'organismes de les Nacions Unides.

La llista aspira a treure tres escons, els mateixos que els obtinguts -després del Brexit- als comicis del 2019, quan el candidat va ser l'expresident de la Generalitat. En aquella ocasió, Junts va obtenir més d'un milió de vots amb Comín i Clara Ponsatí acompanyant Puigdemont. Ponsatí lidera ara la llista d'Alhora a la Generalitat al costat de Jordi Graupera, amb qui ahir va presentar les línies mestres del projecte en un acte celebrat al Teatre Borràs de Barcelona.