El pla de futur de Facebook té tres punts concrets: en el futur més immediat, es centrarà en la plataforma per a desenvolupadors actual de Facebook, fent-la més completa. Així, enguany s'han presentat millores en el sistema d'integració d'accés amb comptes de Facebook amb l'Account Kit, o el botó "Save to Facebook" per a desar de forma privada els articles que considerem interessants.

El pla de futur pels propers 10 anys de Facebook
Amb un termini de fins a cinc anys, la companyia es centrarà en Messenger, i el vídeo, sobretot en directe. En l'àmbit de la missatgeria, entre Messenger -que té uns 900 milions d'usuaris actius- i WhatsApp, cada dia s'envien uns 60.000 milions de missatges, tres vegades més que per SMS. Així, el proper pas en aquest àmbit es centrarà en la comunicació entre persones i negocis amb Messenger, pel qual s'ha presentat Messenger Platform per tal de permetre comunicar-se amb llenguatge natural amb robots gràcies a la intel·ligència artificial, que ha de servir ben aviat per a poder demanar al compte d'un mitjà alguna informació concreta o per encarregar unes flors directament des de Messenger, tot i que inicialment es centrarà en que es combini també amb botons i opcions predefinides per una experiència més guiada.
[vimeo]162461363[/vimeo]
Per altra banda, el vídeo -del qual darrerament el més destacat n'ha estat la posada en marxa del video en directe amb Facebook Live- és un altre dels àmbits importants a mitjà termini. Amb una mitjana de deu vegades més comentaris que en un vídeo normal, s'ha presentat Live API, que ha de servir perquè els programadors puguin integrar l'emissió en directe més enllà dels mòbils. De fet, Zuckerberg ho ha demostrat amb un "dron" sobrevolant l'escenari mentre emetia en directe la imatge que estava enregistrant.

Facebook Live permet emetre en directe als usuaris de la xarxa social des del mòbil Foto: Facebook
Més enllà, d'aquí a 10 anys, Zuckerberg ha destacat tres àrees principals: connectivitat, intel·ligència artifical i realitat virtual i augmentada. Per a millorar la connectivitat, la companyia es centrarà en intentar abaratir-la i fer-la accessible arreu. En l'àmbit de la intel·ligència artificial, el fundador de Facebook ha recordat que actualment ja s'utilitza per ordenar com veiem les publicacions, filtrar els missatges brossa de Messenger, o explicar a les persones amb discapacitat visual què apareix a les fotografies, i el futur passa per reconèixer què solem veure o llegir més per oferir-nos allò que ens interessa, a més d'alliberar els coneixements perquè es puguin utilitzar en altres àmbits de la societat.
Finalment, en la realitat virtual i augmentada, Facebook ja està darrere les Oculus Rift o les Gear VR de Samsung, amb més de 50 jocs i un prototip d'uns comandaments que es presentaran cap a finals d'any i que, agafant-ne un amb cada mà, permetran interactuar encara més quan es portin les ulleres de realitat virtual. De fet, Zuckerberg ha explicat que l'objectiu és que unes ulleres normals puguin servir per a la realitat virtual i augmentada tot i que la quantitat de feina que requereix fa que quedi per a un futur més llunyà, d'una dècada com a mínim. També s'ha presentat una càmera, Sorround 360, per enregistrar vídeo professional en 360 graus.