Teresa Jordà, exalcaldessa de Ripoll, va formar part entre el 2007 i el 2011 de l'executiva de la FMC i en va presidir la comissió de Treball. Per aquest motiu forma part de la investigació que ha transcendit aquests dies. "No en tenim cap coneixement oficial i tot el que sabem ho hem llegit a la premsa", ha explicat a ElRipollès.info. Això sí, ahir hi va haver una reunió a la seu de l'entitat municipalista en la qual se'ls va intentar "tranquil·litzar".
"Jo estic molt tranquil·la però és evident que no fa cap gràcia", ha admès en aquest mitjà. "Les quantitats es percebien per assistir a reunions, unes cinc per mes", ha assegurat. "Jo hi anava amb tren i sovint em quedava a dinar i sopar i, a vegades, fins i tot a domir", ha afegit l'exalcaldessa ripollesa. "És evident que no es tracta de malversació però no sé si el concepte pel qual se'ns abonaven aquestes dietes era equivocat", ha admès. De fet, un canvi en la legislació fa que ara sigui obligatori aportar els tiquets per tal de cobrar aquestes dietes.
Entre els 44 alcaldes que apareixen a la investigació la majoria són del PSC –la FCM és molt pròxima als socialistes- però també d'ERC, CiU i ICV. En aquest sentit la plataforma Sabadell Lliure de Corrupció, acusació popular del cas, estudia demanar la imputació de tots aquests càrrecs electes. De fet, en la interlocutòria judicial es parla d'indicis delictius però no demana cap imputació concreta. La plataforma també assegura que l'informe elaborat pels Mossos d'Esquadra demostra que els pagaments no corresponien a les distàncies des d'on es traslladaven els alcaldes sinó al tipus de càrrec que ocupaven a l'entitat municipalista. En el cas de Jordà la quantitat percebuda va ser de 1.326 euros.
Llista amb els 44 alcaldes i les quantitats presumptament irregulars