Un dels plats típics de Catalunya més celebrats és l'escudella, un clàssic que no passa de moda. El brou cuinat amb una gran varietat de verdures i la 'pilota' feta de carn picada tenen un sabor únic que ha aconseguit presidir, durant l'hivern, taules familiars i, fins i tot, de restaurants. Arran del renom d'aquesta menja, el famós xef Alberto Chicote ha viatjat a casa nostra per descobrir on trobar escudella de la bona.
El popular cuiner protagonitza 'Batalla de Restaurantes', un programa emès a La Sexta en el qual viatja a diferents zones d'Espanya per provar plats característics. A cada episodi visita quatre restaurants i puntua i critica la seva versió d'un mateix plat, que competeixen per un premi de 10.000 euros.
Els propietaris es valoren entre ells del 0 al 10 tenint en compte sis categories: espai, cuina, menjar, servei i preu. Chicote també participa en les votacions i, al final del programa, la seva puntuació és la que pot fer decantar la balança i confirmar la classificació final.
És en la nova segona temporada d'aquest xou que l'equip de Chicote aterra a Barcelona i rodalia per fer una emissió dedicada a l'escudella. Els negocis competidors en aquesta edició van ser Brau de María Espín (Sant Cugat del Vallès), Can Mauri d'Alex Ruano (Polinyà), Pepito de Gemma Ginesta (Barcelona) i Casa Leopoldo d'Axel Pi (Barcelona).
El que va aconseguir endur-se una puntuació més alta va ser Brau, un restaurant a Sant Cugat del Vallès (Barcelona) de cuina mediterrània. L'escudella del local regentat per María Espín, que n'és la xef i la propietària, va obtenir una puntuació de gairebé un 7 sobre 10 i en el cercador Google compta amb una puntuació de 4,6 sobre 5 estrelles.
Un dels últims plats que ha fet competir aquest format, que s'emet en directe els dimarts a la nit, és el xai rostit de Guadalajara, el porc ibèric de Badajoz o bé el bacallà al pil-pil de Bilbao.