Els supermercats tenen productes de tota mena, alguns sans i altres no tant. Doncs alguns dels coneguts com a "brossa" desapareixeran i deixaran de ser venuts en els pròxims dos anys. Això ho ha determinat la Unió Europea, que ha acordat la prohibició de vuit additius que donen aroma a diferents productes pels danys que poden ocasionar en el material genètic.
Tot plegat es remunta a les avaluacions científiques de l'Autoritat Europea de Seguretat Alimentària (EFSA, per les sigles en anglès), que va concloure que aquestes vuit substàncies podien ser perjudicials per a la salut. D'acord amb aquesta premissa, els 27 estats membres van donar suport a la proposta de la Comissió Europea de prohibir els vuit additius.
La nova norma condemna a la retirada o, com a mínim, a l'adaptació, a diferents productes de supermercat. En un període màxim de dos anys s'hauran d'eliminar aquests additius dels productes en què se'ls dona més sabor, com les patates fregides de bossa amb sabor pernil o barbacoa, per exemple. El mateix passarà amb alguns tipus de salses, sopes, gelats o begudes.
Però no són els únics. Per altra banda, el període d'eliminació d'aquests additius serà de cinc anys en el cas del fumat tradicional en productes com els pernils, els peixos (salmó, truita fumada, areng) o els formatges (cheddar fumat). Si no es modifiquen la seva composició per eliminar aquests components prohibits, hauran de retirar-se del mercat.