L'àpat en el qual no convé menjar amanida, segons una nutricionista

La doctora Belaustegui avisa que els aliments crus són més difícils de digerir

Publicat el 17 de desembre de 2024 a les 15:51

L'amanida és un dels primers plats que apareixen en una conversa sobre alimentació saludable. Si bé, la nutrició és complexa i hi ha múltiples factors que es combinen per determinar què convé i què no convé menjar en cada moment. En aquest sentit, la doctora experta en nutrició Isabel Belaustegui ha explicat en una entrevista a La Voz de Galicia que hi ha un àpat en què no és recomanable menjar amanida.

Es tracta del sopar, ja que els aliments crus són més difícils de digerir i suposen una gran càrrega per a l'estómac just abans d'anar a dormir. "De nit, la nostra cronobiologia fa que el metabolisme vagi més lent", explica la nutricionista.

Per això, defensa que és millor menjar amanida i aliments crus durant el dinar. Per sopar, en canvi, prefereix la ingesta de verdures cuinades i proteïna de fàcil digestió, com el peix i els ous. En cap cas, reitera, s'ha de sopar carn vermella, ja que és la que exigeix més al sistema digestiu.