Un dels perills a l'hora de mantenir una dieta equilibrada és el fet de tenir gana entre hores. I és que molts especialistes apunten que els problemes de moltes persones vinculats amb l'alimentació no es refereixen als àpats, sinó al que mengen entremig. Però picar entre hores no està absolutament prohibit, sinó que només cal saber quins aliments són els adequats per fer-ho.
És en aquest sentit que un estudi recent de Harvard ha recomanat un aperitiu que, cal dir, és més aviat poc consumit a Catalunya. Així doncs, des de la prestigiosa universitat es refereixen a la fruita deshidratada. Quin és el motiu principal? Doncs, de primeres, cal tenir en compte que el consum d'aquest aperitiu compensa la recomanació de menjar cinc peces de fruita i verdura al dia, cosa que pot ser difícil de complir només amb els tres àpats diaris.
L'única manipulació que ha rebut la fruita deshidrata és que se li ha retirat la major part de l'aigua que conté de manera natural. En aquest procés es fan servir fruites senceres, motiu pel qual aquest aperitiu conserva totes les propietats de manera intacta. Algunes d'aquestes aportacions són les vitamines, els minerals, la fibra o les propietats antioxidants.
Amb tot, però, també hi ha condicionants. En primer lloc, presenta una alta concentració de sucres perquè en el procés de deshidratació els sucres naturals es concentren i augmenten, cosa que incrementa el contingut calòric. Cal sumar-li també els sucres afegits d'alguns productors, motiu pel qual cal mirar l'etiquetatge. És per aquests motius que el consum de la fruita deshidratada ha de ser moderat i en cap moment pot substituir la fruita natural.