Aquesta és la pastisseria que fa la millor mona de Pasqua de xocolata de Catalunya

El concurs també ha donat premi a la millor mona de Pasqua tradicional, que se l'ha endut la pastisseria Passions, l’Origen del Pa, del Vendrell

Redacció
25 de març de 2025, 17:26
Actualitzat: 26 de març, 9:28h
El goril·la de xocolata de la pastisseria Foix de Sarrià
El goril·la de xocolata de la pastisseria Foix de Sarrià | Instagram (@foixdesarria)

Cada cop hi ha més tipus de mona de Pasqua. La varietat més antiga, que és una coca recoberta de sucre, ha anat evolucionat fins a convertir-se més aviat en un pastís amb figuretes, plomes i guarniments al damunt. També n'hi ha de pa de pessic, amb ous o sense ous i amb cacau. De fet, aquest dimarts s'ha premiat la pastisseria Foix de Sarrià per fer la millor mona de Pasqua de xocolata de Catalunya d'aquest 2025.

Així ho ha decidit el jurat de la quarta edició del concurs de La Millor Mona de Pasqua, organitzat per l'agència especialitzada en gastronomia Sr y Sra Cake, que ha reconegut a aquest establiment de Barcelona el talent i la creativitat dipositats en la figura amb forma de goril·la que ha presentat al certamen.

El podi de les millors mones amb aquest aclamat ingredient el completen la pastisseria Eukarya, de Vici la pastisseria de Barcelona L'Atelier. D'altra banda, el reconeixement a la millor mona de Pasqua tradicional se l’ha endut la pastisseria Passions, l’Origen del Pa, del Vendrell. El jurat ha donat el segon premi a La Palma pastissers, amb local a Sabadell, Barberà i Sant Cugat, i el tercer a L’Obrador dels 15 de Barcelona.

La competició compta amb un jurat professional especialitzat en cada categoria i amb un jurat popular a banda que aporta la seva opinió per completar la valoració. Entre els professionals del sector que puntuaven en aquesta edició hi ha el guanyador de la millor mona tradicional del 2024, Daniel Jordà, la pastissera del restaurant Aürt Mar Ibàñez, la periodista gastronòmica Paula Molès o la pastissera i creadora de contingut Noelia Toré.

Com les edicions anteriors, aquest concurs, que s'ha celebrat a la Casa Seat, té una finalitat social i, en aquest cas, destinarà totes les peces presentades a l'organització sense ànim de lucre Pallapupas, que treballa des de fa 20 anys pel benestar emocional de les persones hospitalitzades i els seus familiars.