Aquestes són les pitjors natilles del supermercat, segons l'OCU

Un estudi de l'entitat adverteix sobre els alts nivells de sucre i additius en aquestes postres i deixen una cadena en molt mala posició

Redacció
24 de març de 2025, 17:26
Unes postres amb massa additius
Unes postres amb massa additius

Les natilles són unes postres clàssiques a Catalunya, però una anàlisi recent de l’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) posa en dubte la seva qualitat nutricional. De les 33 varietats avaluades, les pitjors valorades han estat les natilles clàssiques de vainilla de marca blanca de Carrefour, que han obtingut una puntuació de només 42 sobre 100.

Sucre en excés i massa additius

El principal problema de les cremes industrials és el seu alt contingut en sucre. Segons l’estudi, una sola terrina de les natilles de Carrefour conté 17,5 grams de sucre, una quantitat que s’acosta al límit diari recomanat per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) per a un adult. “És una autèntica barbaritat”, assenyala el creador de contingut @fitnesswithpable a TikTok, on ha viralitzat el resultat de l’estudi.

@fitnesswithpablo

Evita ULTRAPROCESADOS perjudiciales que no aportan nada #natillas#carrefour#saludable

♬ original sound - fitnesswithpablo

A més de sucre, aquestes natilles contenen midó modificat de blat de moro, llet desnatada en pols, gelificant, aromes artificials, sal i colorants. Un dels ingredients més qüestionats és la carraguenina, un additiu espessidor que, segons alguns estudis, podria estar relacionat amb problemes de salut.

Unes postres poc recomanades

L’OCU també ha criticat el sabor d’aquestes natilles, que considera poc natural, a més de la textura, més líquida que cremosa. Tot i que totes les natilles industrials contenen una quantitat elevada de sucre, les més perjudicials en el rànquing van ser les de galeta, seguides de les de xocolata. Les de vainilla, encara que a l’últim lloc de la classificació, són les que menys sucre tenen dins de les opcions avaluades.

L’estudi ha portat l’OCU a demanar als fabricants que redueixin la quantitat de sucre i additius en aquests productes i a instar al Govern a implementar el sistema d’etiquetatge Nutriscore per ajudar els consumidors a triar opcions més saludables. Mentrestant, la recomanació de l’usuari fitness és clara: “Millor fer-les casolanes o triar un altre tipus de postres”.