Aquestes són les millors fonts de proteïna per no engreixar-se i prevenir malalties, segons Harvard

Un estudi a partir de la dieta de 48.000 treballadores sanitàries assenyala els aliments més idonis per evitar greixos i problemes cardiovasculars

Un mercat de llegums
Un mercat de llegums | Unsplash
Redacció
24 de maig de 2024
Actualitzat: 18 de juny, 11:44h

L'evidència científica és contundent: els hàbits juguen un rol central en l'esperança i la qualitat de vida. Així, tot i que la genètica determina una part de les patologies que es pateixen al llarg de la vida, els factors externs com la dieta, l'estil de vida i la salut emocional són fonamentals. Per això, un equip de la Tufts University de Boston ha estudiat quines són les millors fonts de proteïnes a partir d'una gran base de dades de la Universitat de Harvard.

Els autors han analitzat les dietes de 48.000 treballadores sanitàries entre el 1984 i el 2016 i les han relacionat amb l'estat de salut i les malalties desenvolupades per cadascuna, amb una llista que inclou des del càncer, la diabetis i l'infart fins a l'ELA. Així, han corroborat que la ingesta de proteïnes és beneficiosa, però també han detectat que no tots els tipus són igual de bons.

I és que la proteïna vegetal proporciona una longevitat més gran i l'aparició de menys malalties greus. I és que, a banda de comportar una menor ingesta de greixos saturats i carn vermella, una dieta basada en fruita i verdura té múltiples beneficis. En aquest sentit, són bones fonts de proteïnes vegetals els llegums, els fruits secs, els cereals integrals i altres llavors.