Els beneficis de la fruita amb menys contingut de sucre

El seu consum pot evitar que els nivells de glucosa es disparin i que la pressió arterial estigui controlada, fet que preveu malalties cardiovasculars i digestives

Diferents fruites en una taula
Diferents fruites en una taula | Viktoria Slowikowska / Pexels
Redacció
02 d'octubre de 2024, 13:29

Per mantenir una dieta sana i equilibrada cal tenir en compte molts components de l'alimentació, i un d'aquests és el sucre. Està present en moltes de les fruites que consumim diàriament i que són beneficioses per al nostre organisme. Però a la vegada cal controlar la quantitat de sucre que consumim al llarg del dia.

En aquest sentit, la fruita que conté menys sucre és la llimona: un gram de sucre per cada 100 grams de pes. Pel sol fet de contenir poc sucre, ja ajudarà a fer que els nivells de glucosa no es disparin i això fa prevenir malalties vinculades, com poden ser l'obesitat i la diabetis. De la mateixa manera, la llimona també té les propietats antioxidants, de vitamines i de minerals que tenen altres fruites "més dolces".

La llimona té un paper important en la reducció de la pressió de les artèries, cosa que facilita una millor circulació sanguínia i ajuda a prevenir malalties cardiovasculars.  En paral·lel, també contribueix a millorar la digestió. Això es deu al fet que l'àcid d'aquestes fruites pot ser especialment útil per complementar els nivells d'àcid estomacal, que tendeixen a disminuir a mesura que envellim.

Però, més enllà d'aquests beneficis, és cert que la llimona no sol consumir-se individualment, com la majoria de fruites. En aquest sentit, es pot combinar en forma de beguda, sigui com a aigua amb llimona o directament llimonada. Per altra banda, també es pot incorporar per marinar plats de carn, peix o marisc i en l'apartat de les postres en forma de iogurt o magdalenes.