El canvi en l'alimentació que ajuda a evitar la gana entre àpats

Una nutricionista especialitzada en salut hormonal apunta que els productes triats per a l'esmorzar són claus en la sensació constant de voler menjar

Una torrada de melmelada i suc en un esmorzar
Una torrada de melmelada i suc en un esmorzar
Redacció
09 de gener de 2025, 12:04

Hi ha persones que tenen gana de manera constant. Es tracta d'un fet que pot arribar a ser poc saludable i certament desesperant per a aquells qui volen perdre pes o mantenir-se en forma. Però, per què passa això? La gana és un dels aspectes habituals a les consultes de dietètica i nutrició, ja que és una de les principals preocupacions dels pacients.

Doncs bé, es poden fer canvis en la dieta per mirar de controlar la gana a qualsevol hora del dia, principalment entre àpats. Qui ho explica és Lara Marín López, infermera i nutricionista especialitzada en salut hormonal. En declaracions a Europa Press Infosalus, l'experta recorda que "la gana és el senyal del cos que impulsa buscar aliment per sobreviure".

Amb tot, proposa un canvi clau en la dieta per evitar tenir gana entre àpats. L'especialista explica que si volem menjar tota l'estona és perquè comencem el dia de mala manera. "Mengem pa blanc o galetes sense greixos ni proteïnes, o amb un esmorzar que ens provoca pics de sucre durant el dia", recorda. Això, diu, implica que el cervell tingui sempre la sensació de gana, perquè puja molt de pressa el sucre.

És per això que proposa que l'esmorzar sigui totalment diferent. En aquest sentit, l'especialista planteja que el primer àpat del dia inclogui greixos saludables i proteïnes de qualitat. Els ous, l'alvocat, el peix blau o el pernil ibèric poden ser alguns dels aliments rellevants en aquests components. Així, s'aconsegueix que el sucre en sang s'estabilitzi i no vinguin ganes de menjar de manera recurrent.