Com escollir el raïm per no ennuegar-te amb les campanades de Cap d'Any

Els experts alerten que els grans mitjans i coberts d'una capa blanquinosa són els més bons, però que no tots valen

Raïm
Raïm | URV
Redacció
28 de desembre de 2024, 16:59
Actualitzat: 16:59h

31 de desembre, el dia que tots els productors de raïm tenen encerclat al calendari: Cap d'Any. És sabut per tothom que, per gaudir d'un 2025 d'èxits, cal rebre'l amb els dotze grans. Si bé, els experts de la revista Consumer alerten que no tots els tipus, varietat i mides serveixen si no vols començar amb un ensurt.

De fet, expliquen que, per motius de comoditat, convé escollir rams que siguin compactes i amb grans d'una mida mitjana i similar els uns als altres. I, pel que fa al gust, sempre és millor que sigui raïm madur i que estigui cobert d'una capa blanquinosa similar a la pols, que indica que la fruita és fresca.

Ara bé, si el que es valora és la nutrició, la tria és clara. Entre tots els tipus de raïm, n'hi ha un d'especialment recomanable: el vermell. I és que té una gran concentració de la molècula resveratrol, que podria estar associada a un menor desenvolupament de diverses cèl·lules canceroses, a més de contenir altres compostos nutricionals com les vitamines C, K i B, tal com destaca l'assessora científica en nutrició de la Fundació CRIS contra el càncer, la doctora Emilia Pardo.