L'oli d'oliva és un dels grans protagonistes de la cuina mediterrània. L'anomenat "or líquid", però, és un dels productes més afectats per la inflació i l'elevat preu suposa una barrera per a moltes famílies. Per això, tot i que no es pot considerar un bé de luxe, convé saber com identificar si el producte és de qualitat.
La millor manera de fer-ho és consultar un número concret de l'etiqueta. Es tracta del 6, el 8 i el 10, que s'han de veure de manera fàcil i destacada. No totes els mostren, però si ho fan, aquest ja és un bon indicador que l'oli d'oliva és bo.
Indiquen els quilos i els tipus d'olives que s'han emprat per produir un litre d'oli. El 10 indica que s'hi han destinat 10 quilos d'olives per litre i, per tant, el gust és extremadament concentrat i intens, mentre que el color és verdós. Aquest tipus d'oli és molt bo per a amanir amanides i menjar en cru amb pa i altres aliments naturals.
@organic49ss Sabías esto sobre el aceite de oliva?
♬ sonido original - Organic49ss
El 8, en canvi, assenyala que l'oli està fet amb olives recol·lectades a mitjan temporada, el qual li proporciona un gust mitjanament suau i afruitat, perfecte per assaonar plats sense tapar el gust de la resta de productes. I, finalment, el número sis indica que les olives han estat collides a final de temporada i tenen una intensitat molt baixa. Aquest és ideal per cuinar.