Com s'han de guardar les llaunes de conserves obertes a la nevera?

L'aliment no s'ha de mantenir dins el recipient d'origen, ja que els bacteris podrien actuar i també es perd la qualitat i el sabor dels productes

Imatge il·lustrativa d'un peix en conserva
Imatge il·lustrativa d'un peix en conserva | Ruts Vakulenko / Pexels
Redacció
28 de juny de 2024, 12:34
Actualitzat: 12:34h

Les llaunes de conserves són un habitual dels vermuts i són utilitzades en moltes llars com una solució econòmica i senzilla de consumir certs aliments. Ara bé, també és freqüent que no es consumeixi tot el contingut en el mateix moment en què està obert. Però compte, no s'ha de guardar altre cop a la nevera com si res.

El principal risc d'aquesta pràctica és que els microorganismes patògens poden multiplicar-se ràpidament, el que podria donar lloc a intoxicacions alimentàries. Què passa amb la llauna oberta dins la nevera? Doncs els aliments que hi ha a l'interior poden perdre les seves qualitats nutricionals.

Però això no és tot. I és que l'aroma característica d'algunes d'aquestes conserves, com les sardines o els musclos, pot arribar a altres productes dins de la nevera. Per altra banda, el metall de la llauna també pot matar el sabor dels aliments que hi ha dins. Per aquests motius, és preferible consumir el contingut de les llaunes el dia que s'ha obert.

En tot cas, si això últim no és possible hi ha una solució. La recomanació és transferir el producte que ha sobrat en un altre recipient, com pot ser un tàper. D'aquesta manera s'evitarà que els bacteris facin de les seves i es podrà garantir la salut alimentària dels consumidors. Amb tot, la conserva sí que s'ha de consumir en pocs dies per evitar que es posi dolenta.