No hi ha Nadal sense escudella, però no hi ha una única fórmula màgica per triomfar amb aquest, el plat estrella de les festes. Cada família té els seus trucs, heretats i perfeccionats generació rere generació. A Nació recollim els més estesos i demanem l'opinió als lectors per intentar determinar quina és la millor recepta. Què en penses tu? Vota a l'enquesta al final de la notícia!
Galets grans amb carn dins
No és l'opció majoritària, però sí una de les més originals. Els galets farcits amb carn, amb l'ajuda d'una màniga pastissera o d'una bossa, juguen amb la combinació de textures i gustos per donar més matisos a l'escudella.
Únicament galets
L'opció dels qui no es volen complicar i dels qui tenen un paladar menys atrevit. Pasta i caldo, una recepta infal·lible i senzilla.
Escudella i carn d'olla
I, per als qui volen un dinar de Nadal llarg i pautat, escudella de primer plat i carn d'olla i vegetals i llegum, de segon.
Escudella amb pilotetes
A altres llars, la protagonista és la pilota i, fins i tot, les variants de les pilotetes. Tot cap al caldo, per gaudir d'un plat tradicional i complet.
Galets grans i pilota
Un altre debat és si els galets han de ser grans o petits. Sigui com sigui, galets grans i pilota, vestit amb cigrons i el que es consideri, no pot fallar mai.