Diu la dita popular que cal menjar cinc unitats de fruita i verdura cada dia per mantenir una alimentació saludable. Més enllà del fet que es tracta d'una simplificació que persegueix impulsar el consum d'aquests aliments, el dietista-nutricionista i fundador de la Societat Científica Espanyola de Dietètica i Nutrició, Luis A. Zamora, explica en una entrevista a Infosalus que és un error equiparar fruites i verdures.
L'expert destaca que tendim sempre a menjar més fruita que verdura, quan això no hauria de ser així. Segons justifica, tot i que totes es caracteritzen per l'alt contingut en fibra, vitamines, minerals i antioxidants, no podem substituir les verdures amb la ingesta de fruites. "Encara que sigui més fàcil i desitjable menjar una pera que un plat de bledes, cal saber que aporten nutrients diferents i que la quantitat és molt rellevant", explica. Per exemple, les verdures solen tenir una aportació de ferro, calci, vitamines A i C, i fibra superior a les fruites.
A més, hi ha fitonutrients, com el sulforafà del bròquil, la coliflor, o les cols de Brussel·les, que només existeixen a les verdures. Per tant, aconsella ingerir al dia un mínim de tres racions de fruita i dues de verdura.