La dieta que s'associa amb un menor risc de deteriorament cognitiu, segons un nou estudi

Una investigació de l'Acadèmia Estatunidenca de Neurologia demostren l'associació entre l'alimentació MIND i un millor estat cerebral durant la vellesa

La dieta MIND és una combinació de les dietes mediterrània i DASH
La dieta MIND és una combinació de les dietes mediterrània i DASH | Pexels
Redacció
26 de setembre de 2024, 19:03

Un estudi de l'Acadèmia Estatunidenca de Neurologia publicat a la revista especialitzada Neurology apunta que les persones que segueixen la dieta MIND tenen un menor risc de deteriorament cognitiu. I, com menys s'assembli la dieta de la població a la MIND, aquest perill augmenta. Els resultats, però, només mostren una associació i no proven que la dieta MIND tingui propietats preventives.

La dieta MIND és una combinació de les dietes mediterrània i DASH (ideada per reduir la hipertensió). Inclou verdures de fulla verda com espinacs, col arrissada i col, a més d'altres verdures, així com cereals integrals, oli d'oliva, aus, peix, llegums i fruita seca. A més, la investigació recomana prioritzar els fruits del bosc sobre altres fruites i recomana una o més racions de peix a la setmana.

"Com que el nombre de persones amb demència augmenta amb l'envelliment de la població, és fonamental trobar canvis que puguem fer per endarrerir o alentir el desenvolupament dels problemes cognitius", contextualitza l'autor de l'estudi, el doctor Russell P. Sawyer, de la Universitat de Cincinnati a Ohio (Estats Units) i membre de l'Acadèmia Nord-americana de Neurologia.

A l'estudi hi van participar 14.145 persones amb una edat mitjana de 64 anys. Se'ls va fer un seguiment durant una mitjana de 10 anys i completaven anualment un qüestionari sobre la dieta de l'any anterior. Així, els investigadors van analitzar en quina mesura els aliments que consumien coincidien amb la dieta MIND.

Durant la investigació, van desenvolupar deteriorament cognitiu el 12% del grup amb la dieta més allunyada; l'11% del grup amb una dieta mitjana i el 10% de les persones del grup de dieta MIND. Tanmateix, van descobrir que les persones que seguien més la dieta MIND patien un deteriorament més lent.