Dues begudes saludables més enllà de l'aigua, segons Harvard

L'informe destaca que també tenen antioxidants, flavonoides i altres substàncies actives que poden ser beneficioses per a la salut

Una nevera
Una nevera | Europa Press
Redacció
03 d'octubre de 2024, 21:51
Actualitzat: 21:51h

Amb l'arribada de la calor ve més de gust que mai beure aigua a totes hores. Ho fem per hidratar-nos i l'escollim perquè és una beguda saludable. Ajuda a eliminar elements de rebuig del cos i col·labora en una bona digestió. Però no és l'única beguda amb bones propietats.

Segons un estudi de l'Escola de Salut Pública Harvard TH Chan, hi ha dues begudes més que també tenen antioxidantsflavonoides i altres substàncies biològicament actives que poden ser beneficioses per a la nostra salut. Es tracta del cafè i del te, les dues begudes més consumides del món després de l'aigua.

Sobre el cafè, Harvard assegura que prendre'n amb cafeïna no augmenta el risc de càncer i de malalties cardiovasculars. Això sí, però, si se'n consumeix entre tres i cinc tasses al dia es poden reduir les possibilitats de patir diverses malalties cròniques. Tot i els beneficis que pot aportar el consum de cafè, cal tenir en compte que no és aconsellable per a tothom: pot causar nerviosisme, ansietat i insomni.

Tampoc es recomana el cafè a qui tingui la pressió arterial alta ni a les persones embarassades -que n'han de reduir el consum i no superar les dues tasses al dia. Des de Harvard també posen èmfasi amb com s'"amaneix" la tassa: les calories que pot aportar el sucre poden contrarestar els beneficis del cafè sol.

D'altra banda, Harvard recomana el te com a beguda saludable. La ingesta de dues o tres tasses de te al dia es relaciona amb un risc més baix de mort prematura, diabetismalalties cardíaques accident cerebrovascular. Cal anar amb compte, però, de prendre te massa calent: augmenta el risc de patir càncer d'esòfag i estómac.