Les empanades són un dels productes més versàtils del supermercat. T'arreglen un sopar a la fresca improvisat, un pica-pica a peu dret i el seu bon gost fan que els dilluns puguin ser menys dilluns. Però no totes les marques són recomanables: el perill que tinguin grasses saturades, additius o altres ingredients fan que sovint no siguin saludables pel nostre cos.
Per aquest motiu, l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha analitzat vuit marques diferents d'empanades de tonyina que es distribueixen a les grans cadenes de supermercat. L'objectiu? Esclarir quines són les millors i alertar els ciutadans de quines no són recomanables per evitar la ingesta de processats innecessaris.
Per fer el rànquing, l'OCU ha tingut en compte diverses variables: el gust, els ingredients que es fan servir per a l'elaboració, el tipus d'additius així com la informació de l'etiquetatge. Les marques seleccionades han estat Alcampo, Mercadona, Hiperusera, Ahorramás, Día, El Corte Inglés, Carrefour i Leclerc. En totes, l'OCU aconsella que no es mengin soles, sinó que s'acompanyin de productes frescos que tinguin vitamines i adverteix de l'excés de sal que tenen.
D'entre les empanades examinades, n'hi ha dues que l'OCU recomana. La primera és d'Hiperusera. En valora la poca presència d'additius, la quantitat de tonyina i verdures que tenen i el preu: "és una compra mestra", assegura. El segon, és de Mercadona. Té més additius, però l'equilibri entre gust i qualitat li fa guanyar punts, juntament amb el seu preu.