El «dinar de pobres» que recomana un endocrinòleg: és més saludable del que es creu

L'especialista aposta per una barreja d'ingredients que constitueix una bona font de proteïnes i nutrients

  • Un plat de llenties amb arròs i verdures -
Publicat el 21 de maig de 2025 a les 13:31
Actualitzat el 21 de maig de 2025 a les 13:38

Mantenir una dieta equilibrada amb diversitat d'aliments és una de les grans claus per mantenir una bona salut. El debat dels carbohidrats és un dels més habituals en aquelles persones que busquen o que necessiten complir amb una dieta més estricta, però un especialista apunta que, si es combinen amb altres components i amb moderació, no són perjudicials.

És en aquest sentit que l'endocrinòleg Francisco Rosero, que fa divulgació sobre salut i alimentació a través de xarxes socials, ha proposat un plat tradicionalment considerat com a "menjar de pobres", però que realment aporta grans beneficis per a la salut i sense gastar-se massa diners en productes innovadors o que prometen una dieta més sana.

Concretament, Rosero apunta que les llenties tradicionals combinades amb arròs integral, una amanida i un ou a la planxa configuren un dinar complet i beneficiós. "Molts creuen que aquest menjar està replet de carbohidrats, però no és així", apunta l'especialista. L'endocrinòleg comença explicant que les llenties són una bona font de fibra, proteïna i micronutrients.

Però la combinació amb l'arròs, que és un cereal integral, també aporta aminoàcids que acaben creant un plat amb proteïnes completes, vegetals i saludables. La incorporació de l'ou a la planxa és una altra injecció de proteïnes, mentre que l'amanida amb enciam, tomàquet, pastanaga i ceba completa l'aportació nutricional amb vitamines i antioxidants.