Si per alguna cosa destaquen els àpats de Nadal és l'abundància. Hores i hores asseguts a taula, menjant aliments de tota mena sense parar. Un gust, però també un pes al cap d'unes hores. Una barreja que dificulta la digestió. Per això, us portem una llista de deu aliments -avalats per l'experta Karen Naizir- que són antiinflamatoris i afavoreixen una bona digestió.
- Canyella: evita la indigestió, redueix l'acidesa estomacal, millora el trànsit intestinal i regula la quantitat de sucre a la sang.
- Orenga: és antimicrobià i antioxidant i ajuda a combatre infeccions intestinals.
- Romaní: facilita la descomposició dels greixos perquè és antioxidant i antiinflamatori.
- Cúrcuma: antiinflamatòria i antioxidant, ajuda a descompondre els greixos.
- Fonoll: controla els gasos i té propietats antiparasitàries.
- Gingebre: estimula la producció d'enzims digestius i accelera el buidatge gàstric.
- Àloe vera: alleuja el restrenyiment perquè és antiinflamatori i cicatritzant.
- Anet: alleuja la inflamació i els dolors abdominals.
- Menta: relaxa els músculs estomacals fomentant un trànsit intestinal més suau.
- Camamilla: redueix l'acidesa i calma el malestar estomacal.
Infusions com a solució
La majoria d'aliments mencionats per l'experta són espècies o bé infusions, per tant, no se'n pot fer un plat principal. Una bona opció és afegir-ne aquestes espècies precisament als plats principals. L'altra, és fer-se infusions al final dels àpats i posar-hi els aliments mencionats. És un bon colofó a la fartanera i en facilitarà la digestió-
