Tenir un pes controlat és imprescindible per a una bona salut. Com fer-ho? Doncs una investigació publicada a la revista BMJ Open conclou que un dels plats més típics de la cuina coreana pot ajudar a reduir l'obesitat. Segons els investigadors, es tracta del kimchi, un aliment que està format per verdures salades i fermentades, principalment per col o rave.
El procés per elaborar el kimchi és tot un ritual tant a Corea del Nord com a Corea del Sud i, fins i tot, s'ha inclòs en la llista de Patrimoni Cultual Immaterial de la UNESCO. És clau per a la salut digestiva i immunològica.
En aquest sentit, es considera que menjar tres porcions diàries de kimchi ajudarien a reduir el risc general d'obesitat en els homes. A més, el kimchi de rave també està relacionat en la dimensió de l'abdomen en ambdós sexes.
Per arribar a aquestes conclusions, els investigadors es van basar en dades de 115.000 participants del Health Examinees, un estudi comunitari dissenyat per l'Estudi d'Epidemiologia i Genoma de Corea que analitza factors de risc ambientals i genètics als adults majors de 40 anys.