​El truc per aconseguir les millors patates fregides

Amb una petita acció pots fer-les cruixents per fora i toves per dins

Patates fregides
Patates fregides | Unsplash / Wine Dharma
Redacció
03 de setembre de 2024, 19:29
Actualitzat: 19:29h

Tothom pot i sap fer unes patates fregides, però de fer-les a què et quedin bé no és el mateix. T'hauràs trobat moltes vegades que se't queden crues o t'has passat de coure-les i això fa que no aconsegueixis aquella textura perfecta que les fa cruixents per fora i toves per dins. Hi ha una tècnica que ara t'explicarem perquè assoleixis lluir unes patates fregides perfectes.

La preparació ja és un moment clau que ens pot ajudar molt a aconseguir fer unes bones patates. Rentar-les de tal manera que marxi la quantitat més gran de midó possible ens ajudarà a fer-les més cruixents. Després també les hem d'eixugar amb un paper per llençar-les a la paella amb el mínim d'aigua possible.

Un cop tallades, arriba el pas clau i decisiu: les hem de confitar. Això significa que les hem de coure amb un oli a temperatura moderada tirant a baixa durant uns 10 o 15 minuts amb la pella amb oli abundant i, sobretot, tapada. Passat el temps, les tocarem i si veiem que es trenquen o gairebé, vol dir que estan al punt per a la segona fase de cocció.

A continuació, un cop estovades, apujarem el foc i traurem la tapa. Es tracta de donar-los-hi un últim punt fort de cocció per aconseguir l'efecte cruixent que tant ens agrada. Veurem que l'oli comença a bullir amb més intensitat i anirem movent i ballant les patates. Aquelles que vagin agafant el color òptim ja les anirem traient.

Un altre aspecte molt important és tirar la sal just després de treure les patates del foc. Això farà que s'enganxi a la patata mentre l'oli que hi queda es refreda. Amb aquest últim pas ja només ens queda tastar-les i gaudir de la seva perfecció.