Els quatre grups de persones que no han de menjar bròquil

Es tracta d'una de les verdures més consumides, ja que és una gran font de nutrients a causa de l'alt contingut en minerals, vitamines i antioxidants

El bròquil, una verdura crucífera.
El bròquil, una verdura crucífera.
Redacció
02 de setembre de 2024, 13:56
Actualitzat: 13:56h

El bròquil és una de les verdures més consumides, ja que és una gran font de nutrients a causa de l'alt contingut en minerals, vitamines i antioxidants. D'aquesta manera, molta gent ho pot considerar com un "superaliment" indispensable en la seva dieta. Ara bé, hi ha certs grups de persones que no poden consumir-lo perquè podria tenir conseqüències negatives per a la seva salut.

Hipotensos

Aquest vegetal és una gran font de potassi, un mineral que té un paper clau en la regulació de la pressió de les artèries, ja que contribueix a relaxar les parets dels vasos sanguinis. Si bé això és positiu per a les persones hipertenses, no és gens adequat per a qui pateix hipotensió, és a dir, una pressió arterial baixa. Així doncs, el consum excessiu de bròquil podria generar una reducció afegida de la pressió arterial, provocant símptomes com mareigs o desmais i, en el cas més greu, xocs.

Risc d'accidents cardiovasculars hemorràgics

El consum de bròquil té conseqüències positives per a la salut del cor, però no n'haurien de consumir les persones que tenen un risc elevat de patir accidents cardiovasculars hemorràgics. Això es deu al fet que l'alt contingut en antioxidants, si es consumeixen en excés, alteri l'equilibri dels radicals lliure en el cos, contribuint a un major risc de patir hemorràgies.

Anticoagulants

Aquest vegetal també conté un alt contingut de vitamina K, que és essencial per a la coagulació sanguínia. Per aquest motiu, les persones que prenen anticoagulants no han de menjar bròquil. És senzill: aquests medicaments volen reduir la coagulació sanguínia i la vitamina K precisament fa l'efecte contrari.

Fumadors

Els fumadors el primer que haurien de fer per a la seva salut és deixar de fumar, però si no volen fer-ho, el que tampoc haurien de fer és menjar bròquil. Un consum elevat del vegetal podria tenir efectes adversos en qui consumeix tabac. Alguns estudis expliquen que un excés d'antioxidants podria interferir amb els mecanismes del cos que preveuen la proliferació de cèl·lules canceroses en els pulmons. Això afecta directament els fumadors.