Els ous són un dels aliments més importants de la nostra gastronomia tant el seu valor nutricional com pel seu sabor i l'àmplia gamma d'aliments que es poden generar amb el seu ús. Però també es tracta d'un producte delicat i que cal tractar de manera correcta per evitar intoxicacions alimentàries i altres problemes de salut.
En aquest sentit, i tot i que és poc habitual, hi ha un fet que cal tenir en compte. Segons dades de Egg Farmes of Canada, una entitat que promou l'ús responsable d'aquest aliment, només un 1% dels ous que arriben al mercat tenen taques vermelles al rovell, tot i que també poden aparèixer a la clara. Però, què volen dir aquestes taques i què passa si obrim l'ou i en trobem alguna?
Doncs els productors consideren que aquest fet es tracta d'un defecte produït de manera natural. La seva aparició estaria relacionada amb el trencament d'un vas sanguini en el cos de la gallina o dins dels ovaris. El més normal és que aquests ous es retirin en els controls previs a l'entrada al mercat, però a vegades és impossible detectar-les.
El que sí que recorden els experts és que aquests ous es poden menjar amb total seguretat si es cuinen de manera correcta. Això vol dir que no s'han de consumir ni crus ni poc cuits, ja que podrien arribar a provocar una intoxicació per salmonel·la. En tot cas, la recomanació és retirar la taca vermella de l'ou i cuinar-lo posteriorment.