L'error habitual a l'hora de conservar embotit

Tenir cura a l'hora de guardar el producte farà que es mantingui durant més dies sense fer-se malbé i amb totes les propietats

Un home tallant pernil salat
Un home tallant pernil salat | Europa Press
Redacció
06 de setembre de 2024, 08:39

Quantes vegades ens ha passat que el pernil salat està boníssim quan el comprem, però després de tres dies a la nevera ha perdut el sabor i textura originals? O que l'embolcall del pernil dolç s'omple de líquid i fa mala olor? Els embotits són una part essencial de la nostra gastronomia, però ni tots són iguals ni tots necessiten la mateixa conservació

Per gaudir-los quan ens els mengem, cal tenir en compte de quin embotit parlem i com és millor guardar-lo a casa. En primer lloc, els embotits curats com el pernil, el xoriç o el llom s'han de guardar fora de la nevera, en un lloc fresc i sec, al voltant dels 15-20 graus i on no rebin llum del sol directa.

Segons explica la famosa marca de pernil Joselito, en el moment en què posem aquests productes a la nevera, el salnitre que tenen tendeix a sortir i es pot perdre la textura, el sabor i l'olor de l'embotit. Un altre error comú que "tothom fa" és guardar l'embotit al seu propi envàs un cop obert. La millor opció és embolicar-lo de film perquè s'adhereixi millor a la peça i no es ressequi tant.

@jamonjoselito

🇪🇸 ¿Cuáles son los errores más comunes a la hora de conservar los embutidos por piezas en verano? Ernesto, maestro cortador de Joselito, os lo cuenta. 🇬🇧 What are the most common mistakes when storing cured meats in pieces during summer? Ernesto, master slicer from Joselito, will tell you. #jamonjoselito#joselito#verano#verano2024#embutidos

♬ sonido original - Jamón Joselito

Pel que fa als embotits a talls i fumats, la millor manera de guardar-los és apilant tots els talls fent una torre. Després, cal cobrir-ho amb paper film i posar-ho a la nevera a una temperatura d'entre quatre i vuit graus. Els fumats també cal tapar-los amb film transparent o paper d'alumini un cop oberts. També es pot optar per posar-los en un tàper hermètic. 

Finalment, els embotits cuinats, com ara la mortadel·la o el pernil dolç, tenen més humitat. Això implica que la seva vida és més curta, ja que es fan malbé més ràpidament. Per tant, el millor és introduir-ho en un envàs hermètic i col·locar-ho a la part alta de la nevera, on es concentra la major quantitat de fred del frigorífic, i no fer-los durar gaire.