Els lemes serveixen gairebé sempre per simplificar molt una idea que pot ser complexa i aconseguir que solidifiqui en l'ideari. Un bon exemple d'això és el lema de "Cinc al dia", impulsat per les autoritats alimentàries i les institucions mèdiques per orientar la població cap al consum diari de fruites i verdures. Si bé, es tracta d'una guia i cal saber que hi ha molts factors que determinen si el consum de vegetals és suficient, com el tipus, la varietat, l'edat i l'estil de vida.
En aquest sentit, la Fundació Espanyola de Nutrició (FEN)ha destacat un altre factor clau: si es menja la fruita amb pell o sense. Evidentment, n'hi ha que no es poden menjar amb pell, però no és el cas de la majoria. En aquest sentit, la FEN subratlla que és a la pell on s'acumulen la majoria de nutrients i vitamines i que l'interior de la fruita està compost sobretot d'aigua.
Concretament, posa el focus en la poma, la pell de la qual té un tipus de flavonoides (un fitonutrient) que no es troben en cap altre aliment. Per tot això, la recomanació de la FEN i de la comunitat mèdica és menjar la fruita amb pell en la mesura del possible i, en tot cas, aprofitar la pell sobrant per a fer infusions.