La taxa d'alcoholèmia està a punt de canviar a l'Estat. Dels 0,5 grams per litre en sang es passarà a 0,2 i dels 0,25 mil·ligrams en aire respirat passarà als 0,1 mil·ligrams. El tràmit polític ja s'ha superat i ara queda tot en mans del govern espanyol, que està disposat a modificar el codi de circulació.
La rebaixa en la taxa d'alcohol permesa obre un nou escenari pel que fa al consum de begudes com el vi o la cervesa. La Direcció General de Trànsit (DGT) ha estat molt clara i ha remarcat que, en la realitat, el consum ja serà de 0,0, perquè qualsevol copa d'alcohol ja podrà donar positiu.
Arran d'això, sorgeix un dubte que pot inquietar als conductors. Què passa amb el consum de salses que estan fetes a partir d'alcohols com el vi, la cervesa o el conyac? Doncs bé, tots ells poden estar relativament tranquils. La realitat és que l'ús d'aquests alcohols potencien el sabor de les elaboracions, però la quantitat és molt menor en comparació a una beguda.
Ara bé, cal tenir en compte que en algunes salses l'alcohol no arriba a reduir-se del tot. Això pot implicar que, si t'aturen per fer-te un control d'alcoholèmia, donis positiu encara que és força improbable que se superi la taxa permesa. El que sí que pot ser més perjudicial és si aquesta salsa amb alcohol s'ha acompanyat d'una copa de vi, una gerra de cervesa o unes postres amb algun licor. Tot plegat només farà que incrementar els nivells d'alcohol a la sang.