Menjar alvocat té moltes derivades positives. És una fruita deliciosa i nutritiva. És bona, també, per la seva versatilitat i propietats i per tot això és fàcil trobar-la a qualsevol cuina del país. Ara bé, tot i que es considera un dels aliments més sans dels supermercats, també s'ha de consumir amb moderació per aprofitar-ne els beneficis.
Això també implica que en moltes ocasions l'hàgim de conservar durant dies. En aquest procés poden aparèixer unes taques fosques o uns filaments fibrosos, que a simple vista sembla que indiquin que el producte s'ha fet malbé. Ara bé, cal tenir en compte diferents circumstàncies per validar si l'alvocat segueix sent apte per al consum.
Les taques de tonalitats marrons o negres tenen a veure amb factors com l'oxidació o la sobreexposició a temperatures extremes durant la seva conserva. Doncs un estudi de l'Institut d'Investigació en Horticultura i Alimentació de Nova Zelanda ha determinat que això no indica un mal estat de la fruita. El que ha passat és un procés conegut com a lixiviació vascular, causada pel fred que afecta l'interior de l'alvocat.
Amb tot, doncs, l'alvocat es pot consumir sense problema. Ara bé, l'aparició d'aquests filaments marrons sí que pot fer que el sabor de l'alvocat sigui més aspre i amarg. En tot cas, cal fixar-se bé en l'aliment abans de menjar-lo perquè si ha aparegut la polpa totalment fosca o hi ha presència de floridura, llavors sí que cal tirar l'alvocat. Per evitar que tot plegat passi, cal guardar la fruita evitant les temperatures extremes.