L'entrepà pot ser considerat un àpat saludable? Això diuen els experts

La gastronomia mediterrània es caracteritza per la diversitat de productes naturals, que es poden trobar en aquest plat

L'Especial Miguelín, seleccionat com el millor entrepà d'Espanya
L'Especial Miguelín, seleccionat com el millor entrepà d'Espanya | Tasqueta Cal Miguelín
Redacció
25 d'octubre de 2024, 18:22
Actualitzat: 18:23h

L'entrepà és l'àpat fàcil per excel·lència. Si tens poca estona per menjar: entrepà. Per esmorzar a l'escola o a la feina: entrepà. A més, forma part de totes les gastronomies fins al punt que es podria dir que és un enllaç entre cultures. Això sí, tot i que poden ser molt diversos, sempre hi ha el dubte al voltant de si es pot considerar un àpat i si és realment saludable substituir un plat combinat per un entrepà.

Per això, la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) ha preguntat l'antropòleg de l'alimentació F. Xavier Medina, catedràtic dels Estudis de Ciències de la Salut, i la nutricionista Violeida Sánchez, professora col·laboradora del màster d'Alimentació Saludable i Sostenible, sobre aquesta qüestió. Aquesta darrera assegura que l'entrepà pot formar part d'una dieta variada com qualsevol altre producte: "No és recomanable menjar-ne cada dia, però tampoc ho seria menjar sempre aliments tan valuosos com els farinacis o els llegums".

Un entrepà en si mateix no és un aliment dolent per a la salut, però el consum abusiu podria implicar un augment de la ingesta de carbohidrats, que representa un dels factors de risc per patir sobrepès o obesitat, amb les conseqüències reconegudes per a la salut, expliquen els experts. "De totes maneres, els aliments més perjudicials no acostumen a incloure's en entrepans", apunta Sánchez.