La fruita que aconsellen menjar els experts per aprimar-se

Una investigació de la Universitat d'Oklahoma explora el benefici de consumir maduixes en la millora del metabolisme i la gestió del pes

Imatge d'arxiu d'un supermercat
Imatge d'arxiu d'un supermercat | Europa Press
Nació
30 de gener de 2024
Actualitzat: 01 de juliol, 14:09h

Reduir el total de calories ingerides durant el dia és clau per aprimar-se. Això és, generar un dèficit calòric perquè el cos hagi de gastar reserves acumulades prèviament. Un altre punt important és reduir -o gairebé eliminar- la ingesta d'hidrats de carboni a l'hora de sopar: molts nutricionistes recomanen basar l'última menjada del dia en verdures acompanyades de proteïna.

Les fruites són aquell aliment que sovint genera recel. Porten sucres, que, al cap i a la fi, són hidrats, i alguns especialistes asseguren que són perjudicials. D'altres, en canvi, remarquen que n'hi ha una de molt recomanable perquè ajuda a perdre pes gairebé sense esforç.

Es tracta de la maduixa, una fruita que està quasi composta en un 85% per aigua i que permet generar sensació de sacietat sense sumar gaires calories. De fet, una investigació de la Universitat d'Oklahoma, juntament amb un estudi liderat per la directora del Center for Nutrition Research, han explorat els beneficis del consum de maduixes en la millora del metabolisme i la gestió del pes.

Quins beneficis té menjar maduixes?

Aquests estudis destaquen que les maduixes poden millorar els perfils de colesterol i els marcadors de salut cardiovascular. A més, també milloren la resistència a la insulina en adults amb sobrepès o obesitat. Pel que fa a les propietats nutricionals, les maduixes tenen un alt contingut de minerals com ferro, magnesi, potassi, fòsfor i calci, a més de vitamines C, K i àcid fòlic.