La recepta de Karlos Arguiñano per fer el pollastre guisat ideal

La clau del cuiner basc rau a acompanyar-lo amb moniato en lloc de patates, ja que aquesta hortalissa és rica en nutrients

Publicat el 10 de desembre de 2025 a les 10:31
Actualitzat el 10 de desembre de 2025 a les 10:32

El pollastre amb guarnició és un dels plats estrella de la dieta mediterrània. Una de les maneres més comunes de cuinar-lo és fent-lo a la planxa i acompanyar-lo d'amanida, o també es pot fer al forn amb patates. Una altra opció, però, també és cuinar-lo amb un guisat ideal de tardor per gaudir-lo un bon diumenge en família. 

El cuiner basc Karlos Arguiñano va compartir fa unes setmanes la seva recepta per fer el millor pollastre guisat amb moniato. En el seu programa de cuina Cocina Abierta en va compartir tots els detalls i va assenyalar que hauríem de cuinar aquest plat "almenys, una vegada cada 15 dies".

Arguiñano assegura que una de les claus d'aquest menjar és, precisament, fer-lo amb moniato en lloc de patates. Aquesta hortalissa destaca pels seus beneficis i propietats concrets, gràcies al potassi, la vitamina C i la vitamina A que conté. D'altra banda, un dels secrets rau en el brou: ha de ser de pollastre amb pernil, tot i que el cuiner diu que també es podria fer amb aigua.

Ingredients

  • 1 pollastre trossejat
  • 1 poma
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • Pebre
  • 2 moniatos
  • 2 cebes
  • 3 grans d'all
  • 75 ml de vi blanc
  • 750 ml de brou de pollastre amb pernil
  • 2 branques de farigola
  • 2 branques de romaní
  • Julivert

El pas a pas

  1. En primer lloc, salpebrem els trossos de pollastre i els posem a una cassola amb oli d'oliva per daurar-los durant 8 o 10 minuts. Un cop ho tinguem, els reservem.
  2. Trossegem les dues cebes, els tres grans d'all i la poma i els posem a la mateixa cassola amb la qual hem daurat el pollastre, també podem deixar-hi el mateix oli. Condimentem i sofregim durant 15 minuts.
  3. Hi afegim el vi i deixem bullir fins que s'evapori l'alcohol. Hi afegim les branques de farigola i romaní i ho cobrim amb el brou. Després, tornem a introduir-hi el pollastre i deixem que es cuini tot durant 25 minuts, amb el foc mitjà i amb la cassola tapada.
  4. Mentrestant, pelem i trossegem els moniatos i els fregim en una paella. Els eixuguem amb paper de cuina per a eliminar l'excés d'oli i n'agreguem la meitat a la cassola amb el pollastre. 
  5. Finalment, a l'hora d'emplatar, acompanyem el pollastre amb els trossos dels moniatos que hem reservat, posem una fulla fresca de julivert i... enllestit!