«L'aliment de l'estudi» que potencia la concentració i és saciant

Múltiples estudis apunten que la ingesta d'aquest làctic ajuda a rendir bé intel·lectualment sobretot durant les primeres hores del dia

Aliments làctics, en una imatge d'arxiu
Aliments làctics, en una imatge d'arxiu | Pexels
Redacció
10 de novembre de 2024, 10:35

El mercat dels suplements alimentaris i productes químics que potencien la concentració és cada vegada més rendible, ja que existeix una necessitat creixent de ser sempre funcional intel·lectualment. Si bé, l'alimentació natural ja proporciona opcions per assolir aquests objectius, tal com subratlla un nou estudi de la Universitat d'Aarhus (Dinamarca) publicat al Journal of Dairy Science.

Es tracta del iogurt, un aliment lacti ric en proteïnes amb nombrosos beneficis per a la salut als quals ara cal sumar que millora la concentració durant les primeres hores crítiques del dia. La investigadora principal de l'estudi creuat de control aleatori, la doctora Mette Hansen, recorda que els estudis epidemiològics mostren clarament que saltar-se l'esmorzar s'associa amb múltiples riscos i destaca que el iogurt és un aliment fàcil de consumir i saciant.

Per això, el seu equip es va proposar provar la seva teoria mitjançant un assaig aleatoritzat en què van seguir 30 dones joves durant tres dies. Durant la investigació, les participants van prendre un esmorzar ric en proteïnes a base de iogurt skyr i civada, mentre que el grup de control es va saltar per complet l'esmorzar (excepte un got d'aigua). Els resultats de l'estudi van revelar que les participants se sentien més saciades i menys famolenques, però va sorprendre especialment l'efecte cognitiu.