Benvinguts a L’hort del mes, una secció pensada per reconnectar amb el ritme natural de la terra. Cada mes, t’oferirem una guia pràctica amb les fruites i verdures de temporada, consells de compra i una recepta suggerida per inspirar-te a cuinar amb el que realment toca. Perquè menjar de temporada no és només més sostenible: és més econòmic, més gustós i més saludable.
L'octubre és el mes en què la tardor ja és la protagonista absoluta. L'hort comença a oferir-nos productes més robustos, ideals per preparar plats reconfortants per als dies més gelats i els colors càlids i els sabors intensos s'apoderen de la taula.
🍇 Fruites de temporada a l'octubre
- Codony: ideal per fer melmelades i dolços.
- Figues: fruites dolces i sucoses.
- Pomes i peres: n'hi ha de diverses varietats, fruita de tot l'any.
- Raïm: la fruita per excel·lència de la temporada continua omplint les neveres.
- Caqui: d'origen asiàtic i gust entre dolç i àcid, omple la nevera de color.
🍄🟫 Verdures i hortalisses del setembre
- Bolets: de totes les formes i colors, exquisits per als plats de tardor.
- Moniato: cosí germà de la patata, aporta color i sabor als plats salats... i dolços!
- Carabassa: protagonista ideal per preparar cremes amb l'arribada del fred.
- Porro i naps: verdures arrel per fer plats calents.
- Raves: el toc de color que alegra les amanides.
- Remolatxa: perfecta per a amanides, sucs i batuts; aporta molts nutrients i vitamines.
👩🍳 La recepta del mes
Començarem la tardor amb una crema suau i reconfortant. Es tracta d'un puré de carabassa, moniato i pastanaga que concentra els sabors dolços i característics de la tardor. A més, les pipes de carabassa hi aporten un toc cruixen que fa que aquest plat sigui perfecte.
Quins ingredients necessitem per a 4 persones?
- 500 g de carabassa
- 2 moniatos petits
- 2 pastanagues
- 1 ceba
- 1 litre d'aigua
- Pipes de carabassa
- Oli d'oliva verge extra
- Sal
- Pebre
Com ho preparem?
- Netegeu bé totes les hortalisses.
- Peleu i talleu a daus la carabassa, els dos moniatos, les dues pastanagues i la ceba.
- Sofregiu la ceba amb un raig d'oli en una olla.
- Afegiu la resta de verdures a l'olla i sofregiu-ho tot durant un minut aproximadament.
- Cobriu les verdures amb el litre d'aigua i coeu-ho durant 25 minuts, fins que les verdures estiguin tendres.
- Tritureu-ho tot fins que obtingueu una crema homogènia i fina. Afegiu sal i pebre i remeneu-ho de nou.
- Serviu-ho amb les pipes de carabassa per sobre.