Beneficis del plàtan: avantatges i inconvenients d'aquest superaliment

El consum d'aquesta fruita és clau per al funcionament dels músculs, la regulació de la pressió arterial i la salut del cor, tot i que també contenen un alt valor de sucre i calories

Plàtans en una imatge d'arxiu
Plàtans en una imatge d'arxiu | Unsplash / Arisa S.
Redacció
23 d'abril de 2024
Actualitzat: 02 d'agost, 9:19h

Els plàtans són una de les fruites més consumides pels seus beneficis per a la salut, que no són cap novetat. Aquestes fruites són una gran font de nutrients essencials per a la salut, sobretot el potassi. Aquest nutrient és clau per al bon funcionament dels músculs, la regulació de la pressió arterial i la salut del cor.

Per altra banda, la fibra dietètica dels plàtans ajuda a mantenir la regularitat intestinal i preveure l'estrenyiment, mentre que els seus antioxidants també ajuden a protegir les cèl·lules del cos. De fet, un estudi publicat a la revista científica Journal of Functional Foods assegura que aquesta fruita fins i tot pot reduir el risc de patir malalties cardiovasculars i l'aparició de càncer.

Quins altres efectes positius pot tenir el plàtan per al nostre organisme? Doncs són una font natural de carbohidrats que proporcionen energia ràpida i sostinguda. A més, el fet que contingui triptòfan fa que pugui millor l'estat d'ànim i reduir l'estrèsi l'ansietat.

Ara bé, també hi ha una petita part negativa. Els plàtans contenen uns nivells alts de calories i de sucres. Això pot arribar a ser un problema per a les persones que fan dietes amb poc contingut de carbohidrats o que han de limitar el consum de sucre, com per exemple qui té diabetis.