El millor bombó artesanal de l'Estat es fa en una pastisseria de Barcelona

El ganache de caramel amb gel exòtic de fruita de la passió i gianduja cruixent d'ametlla del mestre Martín de Luca destaca per l'"equilibri gustatiu"

Bombons de la pastisseria Hofmann
Bombons de la pastisseria Hofmann | Hofmann
Redacció
28 de febrer de 2025, 14:44
Actualitzat: 14:44h

Un bombó és una de les peces de pastisseria més selectes. Els mestres pastissers tenen el repte de concentrar en un producte molt petit una àmplia gamma de gustos i textures que han de combinar bé per assolir una experiència satisfactòria. En aquest sentit, per a molts consumidors, la diferència entre un producte artesanal i un d'industrial és molt rellevant i, per això, professionals de renom com Jordi Roca, Saray Ruiz, Andrey Dubovik i Enric Monzonis han triat el millor artesanal del 2025.

I han triat un que s'elabora a Barcelona. Concretament, el fa el pastisser Martín de Luca, professor de l'escola de gastronomia, i també pastisseria, Hofmann, amb locals al número 44 del carrer dels Flassaders i el 5 de l'Avinguda Pau Casals. El bombó s'anomena Quetzalcóatl i s'ha imposat a 34 propostes finalistes de tot l'Estat.

Consisteix en un ganache de caramel especiat amb gel exòtic de fruita de la passió, albercoc i yuzu, acompanyat d'una gianduja cruixent d'ametlla. El jurat n'ha destacat l'"equilibri gustatiu" i, segons ha afirmat de Luca, representa "l'artesania, tradició, innovació i excel·lència" de Hofmann.