La quantitat d'oli d'oliva que cal consumir al dia per reduir la probabilitat de mort per demència

Un estudi de la Universitat de Harvard destaca les propietats antioxidants, antiinflamatòries i neuroprotectores del producte

L'oli d'oliva tindrà ara un 0% d'IVA
L'oli d'oliva tindrà ara un 0% d'IVA | Pixabay
Redacció
22 de juny de 2024, 14:04

El govern espanyol eliminarà l'IVA de l'oli d'oliva a partir de l'1 de juliol. El Ministeri d'Hisenda presentarà aquesta mesura dimarts al Consell de Ministres amb la intenció de poder-ho posar en vigor en iniciar el més pròxim. L'objectiu és fer més accessible un producte bàsic en la dieta mediterrània i que la Universitat de Harvard ha destacat com un gran aliat contra la demència i l'envelliment cerebral.

De fet, un estudi publicat a la revista Jama Network ha determinat que prendre'n més de set grams cada dia, el que equival a mitja cullerada, redueix un 28% les probabilitats de morir per causes relacionades amb la demència. Si bé, també han detectat efectes positius quan el consum és esporàdic.

Això respon als efectes antiinflamatoris i neuroprotectors que aporta l'alt contingut en àcids grassos, així com les propietats antioxidants de la vitamina E i els polifenols, segons expliquen els investigadors. És una nova evidència científica de l'eficàcia de l'oli d'oliva en la lluita contra l'envelliment i els estudiosos recomanen la seva incorporació a la dieta diària.