Els quatre tipus de persona que no haurien de beure cervesa, segons la ciència

El consum d'alcohol comporta riscos per a la població en general, però de manera especial per a determinats perfils

Una copa de vi i un got de cervesa
Una copa de vi i un got de cervesa | Pexels
Nació
15 de juny del 2024

Hi ha determinats mites de la nutrició que la societat sembla haver acceptat com a vàlids. Un és que la cervesa és una bona opció perquè és molt nutritiva. I és que l'evidència científica no deixa espai per al dubte i assenyala que l'alcohol és perjudicial per a la salut en totes les seves formes. Ara bé, hi ha quatre grups de població que haurien d'evitar-ne el consum de manera especial.

Un estudi del Departament d'Agricultura i el Departament de Salut dels Estats Units assenyala que les persones amb la síndrome de l'intestí irritable, una condició gastrointestinal caracteritzada pel dolor abdominal, inflamació i alteracions del ritme intestinal; són més sensibles a l'alcohol i a les begudes carbonatades. En segon lloc, el que fa als malalts de cirrosio altres problemes de fetge, l'alcohol és la gran substància a evitar.

La norma afecta també les persones amb aciditat d'estómac, ja que la cervesa pot debilitar l'esfínter esofàgic, el múscul encarregat de prevenir el reflux des de l'estómac. Finalment, les persones amb diabetis o en una fase prèvia han d'optar per opcions sense sucre i sense alcohol, ja que tenen un risc més elevat de patir hipoglucèmia i la cervesa pot dificultar la regulació de la glucosa.