Refresc o cervesa?: aquesta és la beguda menys perjudicial per a la salut

El consum d'aquests productes ha de ser moderat perquè gairebé no tenen cap valor nutricional, però el sucre decideix quin és el pitjor

Diferents tipus de refrescos i cerveses
Diferents tipus de refrescos i cerveses | Joel Lee / Unsplash
Redacció
09 de setembre de 2024, 09:36

Tant si es va a un bar a fer el vermut com si es vol acompanyar un àpat de cap de setmana, no hi ha cap dubte que les dues begudes més consumides són els refrescos i la cervesa. És probable que moltes persones dubtin de quina triar i en aquest sentit pot ser útil fixar-se en les seves conseqüències per a la salut.

D'entrada, cal dir que és una evidència que ni la cervesa ni els refrescos són ideals per al nostre organisme. Per això la primera recomanació és que el consum d'aquestes begudes sigui moderat, especialment en aquelles persones que necessiten o que volen tenir una dieta amb un consum calòric baix o destinada a la pèrdua de pes.

Amb tot, la diferència es troba en el sucre. Els refrescos contenen altes quantitats d'aquest element, fet pel qual el seu valor nutricional és gairebé absent. Això, òbviament, no vol dir que les cerveses siguin sanes, però sí que són menys perjudicials per a la salut que no pas els refrescos.

Si es compara cada valor, la cervesa pot contenir quatre grams de sucre per cada 100 mil·lilitres, mentre que els refrescos poden arribar als deu grams per cada 100 mil·lilitres. A més, en el cas dels refrescos hi ha sucres afegits mentre que la cervesa conté sucre natural dels ingredients amb els quals s'elabora.

Cal insistir, però, que tant els refrescos com les cerveses de tota mena tenen un contingut de calories molt similar. A banda, el consum d'alcohol també pot implicar problemes greus per a la salut de les persones si no es modera de manera adequada. Així doncs, la freqüència del consum d'aquestes begudes ha de ser més aviat puntual i no pas habitual.