Un restaurant especialitzat revela els trucs per fer la millor truita de patates

La cuinera de Los Tortillez de Barcelona, aprofitant el Dijous Gras, explica què cal fer amb els dos aliments base perquè el plat quedi en el seu punt perfecte

Una truita de patates ben feta requereix certs trucs
Una truita de patates ben feta requereix certs trucs
Redacció
27 de febrer de 2025, 21:25
Actualitzat: 21:25h

La truita de patates és un dels plats emblemàtics de la gastronomia. Es tracta d'una solució més que eficaç per quedar bé en un sopar de pica-pica però també per solucionar un dinar d'entre setmana. Aprofitant el Dijous Gras, a La Selva del 3Cat han portat un dels restaurants més icònics de Barcelona pel que fa a la invenció amb aquest plat.

Els convidats al programa presentat per Xavier Grasset han estat els treballadors de Los Tortillez. L'establiment compta amb dos locals a Barcelona, des d'on es dediquen a transformar la truita de patates amb combinacions d'ingredients que escapen de la tradició, des de sobrassada a calçots passant per pernil o formatge de cabra.

Una de les cuineres de Los Tortillez ha preparat precisament la truita Tomeu, amb sobrassada i mel. Però també ha revelat una sèrie de trucs per fer la millor truita de patates. Abans de tot, la patata s'ha de tallar en làmines fines d'entre dos i tres mil·límetres. Posteriorment, cal fregir poc la patata i no fer-la massa per fora. Això, diu la cuinera, farà que quedi daurada per fora i cremosa per dins.

Però més enllà de la patata, a Los Tortillez també tenen un truc pel que fa als ous. Si bé posen tres ous, com podria ser en qualsevol truita normal, també hi afegeixen un rovell de més. Tres clares i quatre rovells. Això, diu la cuinera, també és clau per aconseguir que la truita quedi ben cremosa.