A casa solem posar més aliments del compte al congelador per intentar conservar-los. És un dels errors més comuns en les llars domèstiques: fer servir procediments que fan malbé aliments, productes o altres i poden provocar problemes de salut.
Per què ho fem això? Doncs sovint perquè no sabem que poden perdre les seves propietats o perquè, simplement, creiem que es pot congelar pràcticament tot. Doncs no és així. A continuació teniu el llistat de productes que es recomana no congelar, en cap circumstància, si aquest es vol consumir:
- Fruites i verdures amb alt contingut d'aigua: fruites com melons i verdures com l'api, el cogombre i l'enciam no s'han de congelar perquè perden les seves propietats.
- Productes amb base de crema: crema agra, crema lleugera o iogurt acabaran separant-se quan estan congelats, de manera que cal mantenir-los fora del congelador.
- Formatge suau: mentre que els formatges durs, com el cheddar, suís i parmesà, suporten el congelador, formatges com el de crema, el mató i el formatge de cabra no s'hi han d'emmagatzemar.
- Aliments fregits: es perden les propietats del fregit.
- Salses: perden les seves propietats quan es congelen soles.
- Pasta cuita: si realment voleu congelar la pasta cuita, assegureu-vos que està lleugerament poc feta per obtenir millors resultats.
- Ous amb closca: els podeu trencar, barrejar-los i congelar en una safata de glaçons, per exemple. Sencers amb closca mai han d'entrar al congelador.