Les festes de Nadal ja són aquí i són sinònim de molt menjar, però també de beure. Ara bé, tot té conseqüències: si et passes amb el vi o la cervesa durant el sopar o el dinar, i després ho rematés amb algun combinat o amb algun licor, és probable que l'endemà tinguis ressaca.
Doncs bé, si ja t'hi trobes, la cosa és com ho soluciones. En aquest sentit, el nutricionista Luis Zamora ha recomanat en una entrevista al programa Atrévete de Cadena Dial tres aliments que poden ajudar-nos a combatre la ressaca.
En primer lloc, considera que és recomanable beure llet. La clau es troba en el fet que conté cisteïna, un aminoàcid que ajuda a digerir l'alcohol. A banda, també aposta pel suc de tomàquet i la tonyina. El primer, perquè conté licopè, que és antiinflamatori, i el segon perquè té alfa cetoglutarat, que minimitza els símptomes.
Per altra banda, considera un "error greu" beure cafè, que s'associa a l'activació de l'organisme. El problema, tal com explica Zamora, és que agreuja l'estat de deshidratació que provoca l'alcohol i irrita l'estómac. Això, diu, dificulta el descans, alhora que no ajuda a superar la ressaca.