El truc d'un cuiner Michelin per evitar posar els llegums en remull

La tècnica del xef basc Juan Mari Arzak pot ajudar a estalviar temps a l'hora de cuinar llenties, cigrons o mongetes

Les llenties, un dels llegums més consumits
Les llenties, un dels llegums més consumits | Pixabay
Redacció
02 de desembre de 2024, 23:00

Els llegums són un dels aliments que conformen qualsevol dieta quotidiana. N'hi ha que opten per comprar-los de pot per estalviar-se temps, però n'hi ha d'altres que encara prefereixen comprar-los secs i destinar-hi calma per cuinar-los.

Aquesta última modalitat requereix sobretot temps, ja que els llegums se solen deixar en remull durant unes hores. Doncs bé, ara un xef amb tres estrelles Michelin ha presentat el seu truc per evitar posar-los en remull i, d'aquesta manera, també estalviar-se temps.

Juan Mari Arzak, una de les figures més populars de la gastronomia espanyola, explica que només cal començar la cocció amb aigua calenta. Així doncs, no cal que els llegums estiguin en remull tota la nit, sinó que la clau es troba en la temperatura de l'aigua des del principi.

A banda, el truc del xef basc també implica que cal controlar el temps de cocció. En la mateixa línia, Arzak explica que cal anar afegint aigua calenta durant el procés per assegurar-se que els llegums s'hidraten bé i no es trenquen.