Els llegums de pot són menys sans que els secs?

El dubte sorgeix perquè quan es miren els valors nutricionals, semblen menor, però la realitat és que l'única diferència és l'aigua

Les llenties, un dels llegumes més consumits
Les llenties, un dels llegumes més consumits | Pexels / Polina Tankilevitch
Redacció
14 de juny de 2024, 18:47
Actualitzat: 20:09h

Els llegums són un dels aliments importants per a la salut, motiu pel qual estan presents en bona part de les dietes quotidianes. Però, sobre els cigrons, les llenties o les mongetes sempre pesa la mateixa pregunta: són igual de sanes i bones les que venen en pot que les que es compren seques?

Doncs el nutricionista i dietista Aitor Sánchez García, que acumula milers de seguidors a les xarxes socials pels seus consells i trucs per aconseguir una alimentació sana, ha explicat realment quines són les diferències entre les dues formes en què es comercialitzen els llegums al supermercat.

Per què sorgeix aquest dubte? Doncs l'expert explica que és "molt comú" perquè quan es miren els valors nutricionals dels llegums de pot sempre surten menors que si són secs. Però la realitat és que, segons relata, això no vol dir que siguin menys nutritives sinó que estan més hidratades.

"No han perdut valor nutricional, sinó que simplement tenen una mica d'aigua", assegura Sánchez García, que considera que comprar els llegums de pot és "una genial elecció, especialment si no tenim temps". Sobre si cal rentar-les, l'expert també explica que no sempre és necessari, sinó que depèn de la recepta. "Si vols que se separin per fer una amanida, és recomanable; en un curri o un guisat es poden afegir sense rentar", aclareix.