El truc per escalfar la truita de patates l'endemà i que conservi el sabor i la textura

La pràctica habitual és escalfar el plat al microones, però hi ha una altra tècnica que donarà un millor resultat

Una truita de patates
Una truita de patates
Redacció
27 de setembre de 2024, 18:00

La truita de patates és un dels plats emblemàtics de la gastronomia. Es tracta d'una solució més que eficaç per quedar bé en un sopar de pica-pica però també per solucionar un dinar d'entre setmana. Ara bé, pot ser que no calculem bé les quantitats i ens en sobri per a l'endemà. Llavors és probable que perdi sabor i textura, però hi ha un truc per evitar-ho.

Abans de tot cal tenir en compte que el temps que pot aguantar la truita de patates a la nevera es troba entre els tres i els quatre dies. També cal recordar que cada hora que passa aquest producte a la nevera, els costats es van fent durs i la sucositat del principi es va perdent.

Sigui com sigui, hi ha una manera per aconseguir que la truita mantingui el seu sabor i textura a l'hora d'escalfar-la. La pràctica habitual, com en la majoria d'aliments, és posar la truita de patates al microones durant uns minuts. Així perdrà el fred de la nevera i es podrà menjar al moment. Però hi ha un altre remei que serà molt més útil.

Per això, el millor mètode és escalfar la truita de patates en una paella a foc mitjà-baix per conservar el seu sabor i la seva textura. El més important de tot és que el foc no estigui massa alt per evitar que es cremi per fora abans que s'escalfi per dins. Igualment, per aconseguir un escalfament complet, la millor opció és tapar tota la superfície de la paella amb un plat o una tapa i posteriorment donar-li la volta. Afegir oli també és útil per evitar el ressecament.