Si hi ha un aliment que es pot considerar clau i versàtil de la cuina mediterrània és l'ou. Es pot fer de maneres molt diverses i es pot utilitzar en múltiples receptes: ous escalfats, poché, en truita, a la florentina. Però la recepta clàssica i senzilla que s'imposa a la resta és l'ou ferrat.
Tot i ser fàcil i ràpid de preparar, aconseguir-lo perfecte té truc, així com evitar el gran inconvenient: que salti l'oli calent. No cal resignar-se a tacar-se i patir cremades, sinó que cal comptar amb la sal com a aliada. I és que la cuinera amb més de 3,1 milions de seguidors a TikTok, @alacocinaconjacobina, ha explicat en un vídeo que tirar una mica de sal a l'oli roent.
@alacocinaconjacobina #alacocinaconjacobina#consejosdevida#cocinando#consejodelavida#cocinandoencasa#cocinandoando#consejodecocina#sal#huevo#huevoestrellado
♬ sonido original - Maestra Jacobina
Un altre truc, més efectiu si s'utilitza una gran quantitat d'oli, és el de la farina. El procediment és el mateix, però en comptes de sal, cal tirar farina a l'oli abans de fregir-hi l'oli. A més, d'aquesta manera l'ou ferrat no s'enganxarà.