El truc de Maria Nicolau perquè el gaspatxo no repeteixi: «El tomàquet és la clau»

La cuinera més mediàtica de Catalunya aposta també per afegir-hi molt vinagre

Redacció
25 de juny del 2024
Gaspatxo, en una imatge d'arxiu
Gaspatxo, en una imatge d'arxiu | Wikimedia Commons

Amb segell andalús, però estès a Catalunya. Popular sobretot a l'estiu. Refrescant i nutritiu. Es tracta del gaspatxo, que sempre és més bo si es prepara de manera casolana. A més, la recepta és fàcil i els productes, accessibles. L'únic problema és aconseguir que no repeteixi. Per això, la cuinera catalana Maria Nicolau ha compartit un truc infal·lible al Tot es mou de TV3.

"La clau es troba en el tomàquet", ha explicat. I és que no tothom l'incorpora a la recepta, tot i que es complementa molt bé amb el cogombre. La qüestió és que, si es fa servir, cal que sigui madur, ja que el tomàquet verd encara conserva solanina a les llavors. És aquesta la que pot fer del gaspatxo un plat indigest.

D'altra banda, no tots els tipus de tomàquet són iguals. Els experts de l'empresa d'alimentació natural Caña Nature afirmen que la varietat del tomàquet de pera és la més recomanable perquè equilibra a la perfecció la dolçor i l'aciditat. A més, aporta la tonalitat vermella perfecta per a un gaspatxo.