Un estudi de Harvard identifica un grup d'aliments que ajuda a envellir millor

La investigació determina que les persones que consumeixen tres porcions diàries de productes rics en flavonoides presenten menor risc de fragilitat i deteriorament físic i mental

  • Diversos aliments, en una imatge d'arxiu. -
Publicat el 19 de maig de 2025 a les 10:05

L'esperança de vida cada cop és més alta a nivell mundial i una de les grans preocupacions és com aconseguir que l'envelliment s'afronti amb la millor salut. Investigadors internacionals han treballat en aquest aspecte des de l'àmbit de la nutrició amb la voluntat d'aconseguir no només viure més, sinó fer-ho de la millor manera.

L'estudi ha estat elaborat per investigadors de l'Escola de Salut Pública TH Chan de Harvard, de la Universitat Edith Cowan d'Austràlia i de la Universitat Queen's d'Irlanda del Nord. La principal conclusió és que els aliments risc en flavonoides, com poden ser el negre, la poma, les baies o els cítrics, poden contribuir a un envelliment més saludable.

La investigació, publicada a American Journal of Clinical Nutrition, destaca que les persones que consumeixen aliments rics en flavonoides presenten diferents beneficis. En concret, veuen com es redueix el risc de patir fragilitat, a més de patir un menor deteriorament de la funció física i menys problemes de salut mental.

Si bé en les dones l'efecte d'aquest grup d'aliments és més útil a l'hora de millorar la salut durant l'envelliment, també té efectes en els homes. Sigui com sigui, els investigadors recomanen consumir tres porcions diàries d'aliments risc en flavonoides. Estudis anteriors ja havien apuntat que aquests aliments ajuden a allargar l'esperança de vida i a reduir el risc de patir malalties cròniques com la demència, la diabetis o les vinculades al cor.