Un estudi vincula un tipus d'aliments amb el risc de patir Parkinson

Investigadors de la Xina remarquen que mantenir una dieta saludable és clau per prevenir l'aparició d'aquesta malaltia

  • Aliments ultraprocessats -
Publicat el 08 de maig de 2025 a les 10:26

La malaltia de Parkinson és un trastorn neurodegeneratiu crònic i progressiu que afecta principalment el moviment. La pèrdua de neurones productores de dopamina en una regió del cervell provoca afectacions en el sistema motor, com poden ser tremolors constants, rigidesa muscular, lentitud en els moviments i problemes d'equilibri.

Una de les principals problemàtiques amb aquesta malaltia és que les causes exactes són encara un misteri per la ciència. El que sí que se sap és que és el resultat d'una combinació de factors genètics i ambientals. Ara, un estudi ha fet una nova troballa i ha detectat que un tipus d'aliments està vinculat amb el risc de patir la malaltia de Parkinson.

En les etapes més primerenques de la malaltia, els investigadors de la Universitat de Fudan, a la Xina, han determinat que portar una dieta saludable és crucial. En la mateixa línia, l'estudi, publicat a la revista mèdica Neurology, ha determinat que el consum d'aliments ultraprocessats presenta un major risc de patir la malaltia.

L'experiment ha analitzat les dades mèdiques i d'alimentació de 42.853 persones i ha determinat que qui consumia onze o més porcions d'aliments ultraprocessats per dia tenien una probabilitat de 2,5 vegades major de patir la malaltia de Parkinson que qui consumia menys de tres porcions d'aliments ultraprocessats. "Consumir massa aliments processats pot accelerar l'aparició dels primers signes de Parkinson", conclouen els investigadors.